Cadangan Hosting Bagi Usahawan Yang Baru Memulakan Perniagaan Internet

Hosting Murah Di Malaysia

Kepada usahawan di luar sana yang masih tercari-cari web hosting mana yang terbaik untuk website atau blog anda, saya cadangkan anda gunakan saja web hosting dari syarikat Netkl Network. Tidak perlu pening kepala nak buat pilihan mana satu.

Selain dari hosting Netkl Network, saya ada guna juga web hosting dari syarikat lain untuk membina website/blog. Tapi saya lebih berpuas hati menggunakan Netkl berbanding web hosting dari syarikat lain.

Saya telah gunakan hosting Netkl sejak tahun 2009 lagi. Sejak guna servis hosting mereka tiada lagi masalah besar yang saya alami seperti kena hack, server down, dan lain-lain.

Jika ada masalah teknik seperti website tak dapat buka, saya akan terus contact bahagian teknikal mereka dan pihak mereka akan bagi bantuan dengan pantas sekali.

Web Hosting Murah Malaysia

Anda boleh saja pergi cuba guna hosting yang lain untuk rasa best ke tak. Tapi perkara utama yang penting adalah bantuan sokongan dari pihak penyedia hosting tersebut.

Jika harga hosting murah, atau saiz besar tapi servis sokongan sangat teruk atau lambat maka anda juga yang rugi.

Biasanya kalau guna hosting luar negara boleh dapat lebih murah tapi buat apa susah-susah jika boleh guna hosting dalam negara saja.

Nak bayar Hosting luar negara perlu bayar guna akaun paypal atau kad debit/kredit. Jika guna hosting dalam negara seperti Netkl anda boleh guna online banking Malaysia saja untuk buat pembayaran.

Jika anda yang baru bermula dalam membina website dan sedang mencari web hosting harga bajet yang berpatutan servis yang terbaik maka Netkl adalah jawapannya.

Saya juga ada membuat bebarapa review tentang Netkl ini pada artikel yang lepas. Boleh rujuk pautan artikel di bawah.

Baca: Pemilihan Hosting Untuk Website

Semoga bermanfaat untuk anda. Saya ucapkan selamat maju jaya dalam apa sahaja bisnes yang anda jalankan. 🙂


Hosting Murah Di Malaysia

About Nik Thoha

Artikel ini ditulis oleh saudara Nik Thoha. Beliau ialah seorang penulis blog dan juga seorang usahawan internet sepenuh masa. Anda boleh follow beliau di channel Telegram. Klik sini >> https://t.me/nikthoha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *