Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD)

Jika anda adalah BAKAL calon yang akan menduduki peperiksaan Online PTD M41 pada 23 NOVEMBER 2016 ini. Pakej rujukan ini adalah khas untuk anda.

Setiap kali peperiksaan online SPA dijalankan, sudah tentu ramai calon yang akan teripilih untuk menghadapi exam tersebut. Salah satu jawatan kosong yang akan dijalankan exam online adalah bagi mengisi jawatan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).

Antara ciri-ciri calon yang berjaya dalam exam online tersebut adalah mereka yang membuat persediaan. Iaitu persediaan dari segi ilmu yang lengkap. Keyakinan diri anda juga akan bertambah apabila ada ilmu. Dengan adanya ilmu, exam online PTD itu akan jadi lebih mudah. InsyaAllah.

Rujukan terbaik yang perlu anda dapatkan adalah Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD)

Bagaimana rujukan PTD  ini bakal membantu anda?

Rujukan ini adalah lengkap bagi membantu calon untuk membuat persediaan. Calon sudah tentu tidak punya banyak masa untuk study semua perkara. Dan panduan ini telah lengkap untuk anda menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda.

Huraian Format 2016

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2016 yang berbeza dengan 2014 & 2013

70++ Nota Ringkas

TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PTD perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

Lebih 40++ Soalan Seksyen B

Bukan soalan sebenar tetapi soalan yang dibina untuk memberikan keyakinan semasa peperiksaan 23 NOVEMBER ini. Soalan-soalan Matematik diberikan jalan kerja!

Pecahan setiap Seksyen

Tahukah anda dalam setiap ‘Seksyen’ terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana ‘pecahan dalam pecahan’ tersebut!

Lebih 60++ Soalan Seksyen A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untukj sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji

Nota Khas GTP & GST

Antara isu-isu HOT yang anda kena tahu berkaitan plan transformasi kerajaan. FAKTA PENTING, soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam ‘Seksyen A’? Untuk tahun ini mungkin GST menjadi pilihan soalan SPA?

Buat Persediaan Segera Sebelum Terlambat

Orang lain tidak dapat bantu anda jika diri anda sendiri tidak membuat persediaan. Anda dah berjumpa dengan rujukan yang telah terbukti membantu ramai calon. Anda juga berhak untuk berjaya berjaya!

(KLIK SINI untuk lihat testimonial calon-calon yang telah berjaya)

Anda perlu cepat buat keputusan. Jangan biarkan calon lain meninggalkan anda. Anda perlu berada dihadapan bagi mengatasi calon-calon lain. DAPATKAN SEGERA PAKEJ LENGKAP EXAM PTD. Klik pada gambar banner dibawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *