Tag Archives: budak IT sangat hebat

10 Tip Kepada Pelajar Dalam Bidang IT

10-Tip-Kepada-Pelajar-Dalam-Bidang-ITBidang IT sangat seronok untuk diterokai oleh sesiapa sahaja. IT (Information Technology) atau dalam bahasa melayu disebut sebagai Teknologi Maklumat. Penulisan tip ini adalah sebagai pelepas rindu kepada dunia IT selepas saya tamat belajar di universiti beberapa tahun lepas. Kiranya saya ni senior lah (perasan kejap).

Saya dapat sambung degree dalam bidang Information Technology (Software Engineering) selepas tamat program matrikulasi pada tahun 2009. Masa matrik dulu saya ambik sains biologi. Serius masa tu memang bercita-cita nak jadi doktor tapi tidak kesampaian. Macam mana seorang yang dari bidang sains biologi tiba-tiba terlepas masuk bidang IT? Pelik kan? Hmm itulah namanya rezeki. Kita hanya mampu merancang tapi perancangan Allah adalah yang terbaik. Baca lagi >>